Monday, March 9, 2009

Short & Simple Vacation....

Hola....


Rasanya dah lama sangat tak update blog ni....rindu lak...kadang-kadang disebabkan keje yang terlalu banyak telah menjejaskan mood nak update posting dalam blog ni....after a short n simple vacation kat Melaka that day...i gained back my mood...although not a whole but at least my finger dah activate balik...

Hari tu masukkan posting pasal i rindu kat UiTM Melaka...lastly i decided to make asimple n short vacation to my second hometown known as Malacca....I went there with my friend...a very special friend (jangan nak wat kontroversi yer)....sesampai je kitorg check in kat Pengkalan Balak....Kamunting Beach Resort (simple n nice resort next to the beach). I dah promo resort ni harap dapat la sesikit share saham resort tu...hahahahha

Kemunting Beach Resort, Pengkalan Balak Melaka

Pantai Padang Kemunting

View depan Resort


Memulakan perjalanan dari Kuala Lumpur..amik tiket transit kat tol sungai besi n menuju ke susur keluar Pedas Linggi Rembau…napa amik susur ni..saje je nak ikut jalan kampong…seronok tau ikut jalan kampong…very thrilling…apabila kene mengelak “PERIUK API” fuhhh memang mencabar…nak tau apa itu PERIUK API yang dimaksudkan, sila lihat gambo ni…..Pas berhempas pulas memulas stereng mengelak periuk api..padahal ade jugak debushhhhh kebabooommmmmmm….terlanggar…Akhirnya sampaila ke resort tu….bunyi ombak melegakan tau selepas runsing tengok dinding kete terpalit noda akibat PERIUK API tadi….

Ni la "PERIUK API TU"

Dua makhluk tuhan ni memang sinonim sangat ngan Melaka ni...mana2 leh jumpa diorg...so jangan segan untuk menyapa mereka...hahah...sampaikan kawan i kate i ni peminat makhluk tuhan ni sebab setiap kali terpandang i akan beerkate...Cantikkan color die, very the colorful...i like....kawan i ni confuse2 sikit ngan spesis dua ekor makhluk ni...so i jelaskan disini melalui gambar...

Ini adalah LEMBU Moooooo

Dan ini adalah KERBAU....Mcm ne ekk bunyi kerbau..???


Aktiviti pun bermula….bila everything is ready me n my friend pun memulakan Segmen Jalan-Jalan Cikcur Cikcur…malam pertama….let’s go to UMBAI….let’s get ikan bakar….that nite I ordered IKAN SIKAP TIGA RASA, KAILAN, IKAN SIAKAP BAKAR, SOTONG GORENG TERPUNG, and SAMBAL UDANG… sedapnyeee….. dah kenyang jom pi ASTAKONA…hahahaha…apa dia astakona? Pi Tanya diorg yang selalu lepak kat situ….

Medan Terapung Ikan Bakar Umbai Melaka

Juadah Kitorg Uolssss

Taman Astakona( hehehe)View dari satu sudut....

Next day we all bangun n bersiap….Segmen seterusnya untuk rancangan Jalan-Jalan Cikcur Cikcur dimulakan di Bandar Melaka…wah dah lain sangat….so jejalans la kitorang kat area situ….menarikss sangat tau uolsss….balik tu singgah makan jap kat Warung Kak Intan depan UiTM Melaka… teringat lak balik kenangan…melihat adik2 baru belajar hahahha…..

Malam sekali lagi kitorg kuar…kali ni melawat sahabat lama kawan I tu….nama dia Kak Jah….warung Kak Jah memang popular di kalangan bebudak A*** ni….Kak Jah suruh rahsiakan….dia tan nak publisiti murahan….pastu kami sekali lagi menuju ke Bandar Melaka….sajer nak tgk suasana malam…n tempat paling sesuai adalah Taman Astakona…hahahahah….bebalik taman ni kan….memang istimewa….jam 3.00 am we all balik resort n membuta….

Vacation ni memang simple n short…tapi banyak bagi kenangan untuk we all berdua….bila kereta melepasi tol sungai besi dalam kepala I dah mula terbayang minit-minit mesyuarat…paperwork yg dah dekat dateline….office financial matter nak kene settle…..aduhai tolong la den…sangsaro badan ni….alun laie ilang panek batambah pulo masalah….Cauuuuu….


Tolong la i tension laaaa.......

8 comments:

Shitsurei shimashita said...

ehem..jalan dgn saper tu cik fa? rindu Uitm ke rindu yg lain..lalalala gitu.

anyway Selamat bercuti dan berehat coz esok keja. Selawat kite..

khairul onggon said...

Salam maulidur rasul... wow... rupe2nya dia kat situ... jeng3.. patut la spy i kate nampak u.. dia pun kebetulan bawak family dia kat situ... baru malam smlm i chatting ngan dia... kekekekekekeke..

siapakah org ituuu?? biarlah rahsia... kekekekeke..

AmirFX said...

Salam Maulidur rasul... Sedap sungguh ikan itewww.... gurrppp...

WorldPeace said...

To Shitsurei:
Nak tau sangat sapa orangnya....datang bilik i n i cite....Wokey???

To Onggon:
Ade je spy dia kat semua tempat...ish i kene pasang body guard ni...

To AmirFX:
Jom pi melaka...nanti kite belanja awak ikan 3 rasa tu...

cik_ah82 said...

ehem2..
mak tau ngan sapa..
dek non sume, kalo nk tau pun bley dtg bilik saya..hahaha
pandai ko sembunyi muka si polan tu kan..;)

WorldPeace said...

To Cik_Ah Ah Ah Ah Sedapnya:
Ko memang penyimpan mohor besar aku kan...tak boleh simpan rahsia dari ko la...

eDrYaNa said...

laaa..iolss pn nk tau gak..
kasi lerr tau cik_ah..(nnti i banjer u Sony Vaio..hehe)

emmm..adakah si pemilik BMW iteww?? ;-D

irbika said...

tengok makanan tu memang terliur... tapi sekali patah balik tengok gmbar periuk api, uweeekkk!