Monday, February 2, 2009

Alahai Hari Wilayah.....

Bonjour Madame/Monseur,

Kisah 1

Pagi tadi tepat jam 6.50 a.m membebel handset i menyanyi lagu Maya Karin....kelam-kabut i mengumbah briefcase i mencari mane 'menatang' tu....dah setengah minit Maya Karin melalak sampai serak2 basah suara ala2 William Hung baru la berjaya i menekan punat handset itew.... Tertera satu SMS dari Sarah berbunyi.....

Sarah : Nok, parking tempat aku minggu ni... k

Fa : Eh kite kan cuti ari ni uols

Sarah : Eh, kite cuti ke? eh, bukan ke wilayah je...ko saje je kan pepagi bute ni nak mainkan aku...

Fa : Cuti la wei. Mak kat atas katil lagi ni.

....Masa ni aku dah dapat agak Sarah mula kelam kabut sebab dia makin confuse....sebabnya SMS seterusnya yang i terima agak lambat dari dia....sebelum dia sempat anta SMS seterusnya i medahului dia...

Fa : Hahaha. Ko very the "Kueeehhhh" laaa. Mudah nak percaya. Ni mesti tengah tipon sesapa nak confirmkan.

Setelah hampir 5 minit, SMS dari Sarah diterima...

Sarah : Lahar ko!!!!

(Kebenaran yang Sarah confuse sama ada hari ni cuti atau tak telah disahkan sendiri oleh tuan punya badan Puan Siti Sarah Che Dan...menurutnya, beliau menghubungi kawannya Ina(kalo tak silap i) untuk mendapatkan kepastian sama ada Selangor akan bercuti jugak ke pada Hari Wilayah Persekutuan...i guess dah bape lama laaa wanita ini hidup di bumi Malaysia....hahahaha)

Kisah 2

Tepat jam 9.45, Sarah muncul ke bilik i. Inilah dialog perbualan kami.....

Sarah : Nok, ko tau tak no telefon E.. D...... (Seorang Officer di HR Department)

Untuk makluman, HR Department kami terletak di jalan Dato' Onn Kuala Lumpur.

Fa : Ko hamik la buku directory tu...

Sarah terus menyelak buku tu laju2 kononnye efisen..... dan menekan punat telefon macam nak tercabut punat tu

Sarah : Pehal HR ni takde orang hangkat...diorang suka tau wat macam ni...!!!!

Tanpa membuang masa i terus men'Caras'....

Fa : Hey Laharsss, bukan ke Jalan Dato' Onn tu kat Kuala Lumpur....pehal ko sengal sangat. Kan ke hari ni K.L cuti la Uoolssssssss....Sengal tul laaa dia ni...

P/S : Sian Sarah ni...tapi disebabkan sengal2 ayam dia laa hidup i ceria...Time kasih Sarah....
.

11 comments:

eDrYaNa said...

huehuehue..akak dh gelak guling2 ni smpi nk terkincit dh uolss..ikutkn je la gayanye iteww..lgpn, dgn adanya dia akn menjadikn idop kite ni lebih 'bercahaya' rite? (aiks! mcm iklan cecair pencuci mangkok tandas jeee..)

cik_ah82 said...

amboi2 lahar, sonoknya ko gelakkan aku ye!
suka la tu dh berjaya mempamerkan kesengalan aku!dhla amek gambaq aku ala2 sengal jek!tp hari ni je uols..mak hari ni baru kena tinggal ngan amri, dats y mak blur sket je..mak lupa kan, normal la tu..efisien punya pasal kan..

edryana:
amboi2 mummy vogeh ni, suke nau la dia dapat cite2 dr fa ni..tp ye la, sebenarnya fa nk puji, idup dia xberseri tanpa i, tp dia reka2 cite dulu, walhal maksudnya nk ckp itu la..xpe fa, i tau u sunyi kalo i xde kan...

cik_ah82 said...

eh, ko ni kan suka tulis blog bersubjekkan aku jek kan?? nnti ko, akan ku tunggu masa dan ketikanya untuk aku bersubjekkan ko laks..nk kuarkan fail sulit aku ni..haaaaa

WorldPeace said...

Ampun mak hayam Sarah....Ampunnnnn...takutnya i....habislaa tembelang lama i pecahhh....

Shitsurei shimashita said...

nasib baik ko duk puchong keja kat pj coz dua2 selangor. Kalo ko duk KL keja sgor baru ko tahu; menjalani jalan yg tenang ke tempat keja.

khairul onggon said...

Ni mmg betul2 kueh kek lapis sarawak yg berlapis2 kueh.. ahaks.. very the sengal.. but betol pun.. sarah amat diperlukan utk menggegak-gempitakan alam pejabat kite.. hahahaha..

cik_ah82 said...

amboi, si onggon ni..very the propa kan..
cam lalang je kejenya..
kejap nyokong aku, kejap nyokong si lahar ni..
kueh..kueh..
p/s:tp i tau u kalo i xde, cam cacing kepanasan!

eDrYaNa said...

cik_ah82: i know it..uolss kn cam kembar siam x jd..hehe..

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah

irbika said...

hehehe.... walau dah tau citer... tapi bila baca kat entry ni makin kuat ketawa ku.... tak pe cik sa.... Sa bar jer lah!!!

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah