Thursday, January 8, 2009

My Cloudy Day...

Assalamualaikum,

Semalam rasa lega sikit lepas dimaklumkan mulai minggu depan i and my friend tak payah lagi nak bersusah payah pening-pening kepala pikir pasal nak menyiapkan minit mesyuarat untuk satu mesyuarat yang penting yang tetiap minggu kitorang kena jadi urusetia. Awalnya i hanya dilantik untuk MEMBANTU setakat 1 atau 2 minggu sahaja tapi lama kelamaan macam i pulak yang urusetia that meeting. Bukan nak berkira atau mengungkit...arahan dari bos i hanya membantu coz dah ade 2 orang officer yang bertanggungjawab untuk handle the whole event of the meeting...rasa tak puas hati memang bergelodak dalam hati ni..lelagi bila ada satu ketika kawan i amik cuti...sepatutnya 'dia' tu laa yg kene take over the task tapi terbalik kot pulak...i yang kene cover benda yang patut si ' dia' tu buat.... it's a wastage for the government to pay the high salary to those individual who can't perform... as a new second officer i'm really frustrated with such attitude that shown by the senior... it's not what i'm expecting from such people that we can regard as a reference... acting like they know everything but in reality they such a rubbish...is my words too harsh? But i think it is the best way to describe such people... Bila la orang2 macam ni nak di eliminate from their service... they such a people who like to take thing for granted...they are the people who cakap tak serupa bikin...and of course they are the living maggots of the service as well as they are the cendawan yang dah kecut and USELESS....

9 comments:

cik_ah82 said...

wah, very the kueh punya ayat kak y..
but. it's true bebeh!
i'm frustrated too!huhuhu...
seb bek minggu depan mak dh bebas uols!yehoooo..

irbika said...

itulah pasainyer...senior tu tak per, pangkat dia tapi kalau tak tau kenalah blajar, bukan goyang kaki kata tak tau... nanti gaji bulan2 tu pun goyang pi tempat lain camaner? baru nak amik tau!
sabar bebanyak ye...

khairul onggon said...

they're such maggots!! perampok! goblok! Bukan setakat eliminate, tapi vanish dari muka bumi ni!! Hapuskan DNA kewujudan diaorg kat planet bumi ni!!(tumpang marah ni) hehehe...

Senior tu pakai je 'sarung'.. perempuan yg togel kat luar sana lagi bagus!!!! Hahaha!!

WorldPeace said...

Let's eliminate such people from our environment...

eDrYaNa said...

adakah i tau 'dat rubbish' yg uols maksudkn??

ayang's said...

ermm.. memang pun.,. nak tunggu tamat tempoh jer tat rubbish tu...

WorldPeace said...

uolss semua tau...that cendawan kecut patut dimusnahkan je

eDrYaNa said...

Cendawan kecut?? kalu x kecut, bole gak goreng..goreng pn sodapp..kalu dh kecut n beracun lak tuh, musnahkn dgn obat gegat joo..x pn, racun tikus..xoxo..

khairul onggon said...

Mr. fa... u hav been tagged... pliz kutip utang anda di blog onggon dengan kadar segera.. bayar tag ahhh...